Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn een veel voorkomende huidaandoening die meestal ongevaarlijk, maar wel ontsierend kunnen zijn.

De donkere huid

Vooral bij de donkere huid is het vaak zo dat er na het krijgen van puistjes er achteraf pigmentvlekjes kunnen ontstaan. Meestal gaan die moeilijk weg en worden groter of donkerder. Dit komt doordat bij de donkere huid de pigmentcellen die er zijn meer pigment aanmaken en is het pigment sterker waardoor het langer in de huid blijft.

Soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken zoals; ouderdoms- of levervlekken, een zwangerschapsmasker, pigmentvlekken die ontstaan na eczeem, acnelittekens of krabben aan de huid Deze ontstaan door bijvoorbeeld een verstoring in de hormoonhuishouding en een te veel aan zonlicht. Voor het behandelen van pigment dat er al langere tijd zit of nog beter recent ontstaan is, adviseren wij de ME-line.

Waarom MeLine?

Door de unieke behandelmethode van MeLine is het mogelijk om gemiddeld 95% van de pigmentvlekken helemaal weg te krijgen en te verminderen. Dit komt door de actieve producten van MeLine die werken op een intensieve manier en pakken hiermee de pigmentvlekken op een gerichte maar huidvriendelijk manier aan. Deze behandeling kan ook bij de donker huid veilig worden ingezet Omdat het product zo samengesteld is dat het diep in de huid kan komen bij het pigment ook bij de donker huid waarbij de huid compacter is dan de blanke huid. Als u de keuze maakt om uw pigmentvlekken aan te pakken en voor een egale huid wilt gaan. Is MeLline de juiste behandeling voor u.

Het behandeltraject

Na het doorlopen van het behandelplan maken we foto’s om de voortgang van de behandeling te kunnen controleren. Om het beste / mooiste resultaat te behalen is het uiterst belangrijk de producten van Me-line thuis consequent te gebruiken!

Behandeling 1:

De huid wordt gereinigd en ontvet waarna er een peeling masker wordt aangebracht gedurende 15 minuten. In het begin kan deze peeling wat prikken. Na 15 minuten wordt het masker nogmaals plaatselijk aangebracht op het pigment. Vervolgens wordt het masker na 15 minuten verwijderd met een compres en brengen we de moisturizer aan, een dag crème en een SPF. Na de behandeling schaf je de producten aan voor de thuisbehandeling (dit is verplicht).

Behandeling 2:

Na 6 weken kom je terug voor de microneedling behandeling. De huid wordt gereinigd en ontvet waarna er een serum wordt aangebracht via microneedling. Deze behandeling duurt een half uur. Aansluitend verzorgen we de huid met een dag crème en een SPF.

Over het algemeen zijn de resultaten na twee behandelingen al verbluffend maar mocht het nodig zijn kan de eerste behandeling herhaald worden. Na de tweede behandeling wordt het wordt het Me-Line masker 1x in de 3 weken geadviseerd als onderhoud.

Hoe snel kun je resultaat verwachten?

  • Na 1 maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigmentvlekken en je huidconditie zal beter zijn.
  • Na 2 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn.
  • Na de behandeling gebruik je een nacht product om het resultaat te onderhouden.

Nazorg

Na de behandeling gaat de huid schilferen wat een normale voortgang is. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en mag je niet onder de zonnebank of in de zon. Ook draag je dagelijks een SPF 50+.